3 Ağustos 2011 Çarşamba

Twitter Android İçin Özel Güncelleme Hazırladı...



Son dönemlerde çeşitli magazin gündemleri sayesinde ülkemizde popülaritesini arttıran Twitter, nihayet beklenen iki özelliğine kavuşarak 2.1 sürümüne güncellendi.

Beklenen yeniliklerden ilki “Push Notifications” yani “Anında Bildirim” özelliği. Cihazınızın sürekli bir İnternet erişimi var ise size yazılan bir cevapta ya da aldığınız özel mesajda cihazınız sizi anında bilgilendiriyor. Bu özelliğin otomatik yenilemeden farkı tüm tweetleri ya da tüm cevapları güncellemeyip sadece sizi ilgilendirenleri alması. Bu özelliği verimli bir şekilde kullanabilmek için belirttiğimiz gibi sürekli bir internet bağlantınızın olması ve otomatik senkronizasyon seçeneğinin aktif olması gerekmekte.

Yeni sürümle gelen ve ciddi bir ihtiyaç olan özellik ise “Çoklu Hesap” desteği. Nihayet resmi Twitter uygulaması sayesinde bir uygulama üzerinden tüm hesaplarınıza ulaşabiliyorsunuz. Bu özellik gayet kullanışlı olsada resmi olmayan Twitter uygulamalarında bulunan tüm hesaplarınıza aynı anda bildirim gönderme izni maalesef resmi uygulamada yok; yani iki ayrı hesabınız arasında geçişler yapmak zorundasınız.

Bu köklü değişiklikler ile uygulamanın masaüstü bileşeninde de güncellemeler yapıldı (widget) kullandığınız hesabın tweetleri dışında artık sadece size gönderilen cevapları(mention) masaüstünüzde görebiliyorsunuz. Yeni sürümle birlikte uygulama üzerinde birkaç küçük güncelleme de yapılmış.

Twitter’ın mobil sürümlerinde oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Gerek uygulamaları gerese mobil arayüzü pek kullanıcı dostu ancak gerçek zamanlı aramalar gibi Twitter’ı Twitter yapan temel özellikler hala cebimize girmiş değil. Bekleyelim görelim.

Haber Kaynağı:

http://www.akillirobot.com/andro ... e-guncellendi-1625/

Android Resmi Web Sitesi:

http://www.android.com/

Twitter Resmi Web Sitesi:

http://twitter.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler